Het einde van de TUF-grasmatten is in zicht

Donderdag 14 mei kregen wij het heuglijke nieuws dat de grasmatten bij TUF over een jaar zijn opgeruimd. Reden voor een feestje wat ons betreft en de complimenten voor alle betrokkenen in dit langslepende en complexe dossier.

Geduld bleek de beste strategie

De Dongense VVD is in het hele TUF-dossier zowel kritisch als geduldig geweest. Aanvankelijk waren we zeer kritisch op dit dossier, maar op het moment dat we de complexiteit in de gaten kregen dat het niet alleen een vraagstuk was van Dongen maar van de gehele kunstgrasindustrie, hebben we de strategie gehanteerd om geduldig te zijn. De industrie moest zelf met een oplossing gaan komen voor het recyclen van de kunstgrasmatten en dat bleek niet eenvoudig te zijn. Afwachten is niet onze stijl, wij houden van doorpakken, maar in dit dossier bleken geduld en tijd van belang om ervoor te zorgen dat de Dongenaar de rekening niet gepresenteerd zou krijgen. 

Complimenten voor de burgemeester

We hebben dan ook een enorme bewondering voor hoe onze burgemeester dit proces geleid heeft. Vanaf de zijlijn is het gemakkelijk om een oordeel te vormen,  maar de burgemeester is heel zorgvuldig geweest in dit dossier. Zij heeft alle belangen steeds goed afgewogen en de beslissingen genomen die daarbij pasten. Daar zijn wij enorm blij mee. Daarnaast hebben wij grote bewondering voor het feit dat Dongen Pallets de verantwoordelijkheid neemt om de grasmatten op te ruimen. Al hadden we natuurlijk liever gezien dat TUF deze verantwoordelijkheid zelf had genomen. Het toekomstperspectief is goed; over een paar jaar staat er een mooi pand van het Dongense bedrijf ECCO. Maar het mooiste is dat dit dossier afgerond zal worden zonder gevolgen voor de Dongense inwoner!