Geen pakketten bij Voedselbank Dongen?

De Dongense Voedselbank is tijdelijk gehuisvest in de Entree aan de Hoge Ham. Het is de bedoeling dat de voedselbank uiteindelijk verhuist naar het centrum voor ontmoeting Eagle Shelter. De Dongense VVD maakt zich zorgen over de ontvangen signalen dat de voedselbank enkele weken geleden onaangekondigd gesloten was. Wij vragen ons af hoe de wekelijkse voorziening van voedselpakketten in Dongen gewaarborgd wordt.

Voedselbank Dongen

De Dongense VVD heeft signalen gekregen dat er begin december in Dongen geen afgifte van voedselpakketten is geweest. Ook horen wij in reacties dat de pakketten steeds minder compleet zijn. Navraag bij de Nederlandse Voedselbank leverde op dat iedere Voedselbank zelf mag bepalen wanneer deze opengaat, maar dat de policy is ‘wij gaan nooit dicht’.  Juist in de maand december vinden wij dit een vreemde en ongewenste gang van zaken. De 40 gezinnen hebben het immers al moeilijk genoeg. Voor de Dongense families is uitwijken naar Oosterhout een optie. Maar Oosterhout is niet voor iedereen even gemakkelijk bereikbaar. Daarom hebben wij dit probleem in de raadsvergadering aan de orde gesteld.

 

Inwonen en samenwerken met Eagle Shelter 

Eerder is bekend gemaakt dat de Voedselbank verhuist naar Eagle Shelter. Dat is wat ons betreft een hele geschikte locatie. De activiteiten passen heel erg goed bij elkaar. Bij Eagle Shelter worden bijvoorbeeld groenten verbouwd die de bezoekers zelf thuis kunnen nuttigen. Wij zijn er voorstander van om deze goede initiatieven op één locatie samen te brengen. Dan wordt het ophalen van een voedselpakket wellicht ook een ontmoeting die tot iets moois kan leiden. Met deze samenwerking kunnen we ook de continuïteit van de voedselbank waarborgen. Helaas is de verhuizing van de voedselbank naar Eagle Shelter nog niet gelukt. Er zijn nog bezwaren van omwonenden. Wij hopen dat de partijen spoedig tot elkaar komen.

 

Signalen doorgeven

De Dongense VVD staat voor de ondersteuning van mensen die dit echt nodig hebben. Hebt u signalen ten aanzien van de Voedselbank, laat het ons dan weten. Reacties kunt u sturen naar info@vvd-dongen.nlWij houden een vinger aan de pols.

 

Angela Horsten,

Fractie Dongense VVD.