Nieuwe keuzes voor een nieuwe tijd. Samen aan de slag!

De afgelopen jaren heeft de Dongense VVD samen met de coalitiepartijen gewerkt aan de realisatie van het coalitieprogramma “Bouwen aan Dongen”’. De financiële situatie was in de afgelopen jaren een uitdaging, mede veroorzaakt door de enorm gestegen kosten in het sociaal domein. De Dongense VVD neemt altijd zijn verantwoordelijkheid en heeft in deze periode er mede voor gezorgd dat Dongen niet op slot ging, maar dat er wel kritisch gekeken werd naar de uitgaven.

Daarnaast is er door ons veel aandacht geweest voor de woningmarkt. Wij vinden doorstromen een belangrijke voorwaarde voor een gezonde woningmarkt. Welzijn en welbevinden is voor ALLE Dongenaren belangrijk. We willen Samen aan de Slag. De Dongense VVD richt zich daarom extra op inclusie; voor inwoners met een beperking, inwoners vanuit culturele diversiteit en LHBTI+ inwoners. 

De komende vier jaar mag u acties op de volgende thema’s van ons verwachten:

1.          Diversiteit van mensen is een realiteit, inclusie is een vereiste! 

2.          Aandacht voor betaalbare en goede zorg voor de mensen die het echt nodig hebben.

3.          Voldoende doorstroming op de woningmarkt en bouwen, bouwen, bouwen.

4.          Veiligheid voorop! Wij hebben aandacht voor een veilige woonomgeving.

5.          Wij houden het huishoudboekje van Dongen op orde en blijven kritisch op de uitgaven.

De laatste jaren zijn steeds meer thema’s de verantwoordelijkheid geworden van de gemeente. Steeds meer zaken worden gedecentraliseerd. Dat betekent dat uw stem steeds belangrijker is geworden. Steeds meer besluiten worden lokaal genomen. Lees in ons verkiezingsprogramma waar de Dongense VVD voor staat en laat je stem horen. Niet alleen in maart. “Niets over ons, zonder ons, maar mét ons!” We gaan samen de komende 4 jaar aan de slag en bouwen aan een inclusief Dongen!

Een liberale groet,

 

Petra Lepolder,

Lijsttrekker Dongense VVD.