werk & zekerheid

Het hebben van werk en een inkomen is belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Werken loont, voor je inkomen, je eigenwaarde en talenten en het ontmoeten van andere mensen. Het kan gebeuren dat je meer hulp nodig hebt voor het vinden van een passende baan. Ook gaat onze aandacht uit naar personen met een beperking die niet in het doelgroepregister staan en niet-uitkeringsgerechtigd zijn. De Participatiewet biedt hulp aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Soms is meer hulp nodig dan je eigen netwerk kan bieden. Het bieden van ondersteuning is belangrijk, maar in principe wel tijdelijk. De Dongense VVD beseft dat om de terugkeer naar werk te bevorderen, een goede samenwerking tussen onderwijs, werkgevers en de gemeente noodzakelijk is. Samen met onze regiogemeenten ontwikkelen we arbeidsmarktinstrumenten om inwoners hun talenten te laten ontdekken en ontwikkelen, richten we ons op de kans sectoren zoals techniek, logistiek en zorg en werken we gezamenlijk aan een goed functionerende arbeidsmarkt.


Om een goede kans te hebben op de arbeidsmarkt, is het belangrijk een opleiding te volgen die daarop aansluit. De Dongense VVD wil jongeren al jong in aanraking laten komen met sectoren als techniek en zorg. Zo maakt de jeugd op vroege leeftijd kennis met de verschillende beroepen. De gemeente Dongen en de bedrijven/instellingen trekken samen op in kennismakingstours en actieve bedrijvenbezoeken. Hierdoor bieden we de bedrijven een mogelijkheid om haar Dongens DNA tot uiting te laten komen en onze basisschoolkinderen de jongste ambassadeurs te maken voor in de toekomst. 

Schuldenproblematiek komt helaas ook voor in onze gemeente. Het is daarbij belangrijk dat er zo vroeg mogelijk ondersteuning komt. Daarom vindt de Dongense VVD het belangrijk dat de gemeente hier op blijft investeren op preventie. Daarnaast is ook financieel bewustzijn bij jongeren enorm belangrijk. Niet ieder kind krijgt vanuit huis uit mee wat hiervoor nodig is. Zo weten veel jongeren niet welke financiĆ«le verantwoordelijkheid ze krijgen als ze 18 jaar worden. De Dongense VVD wil dat de gemeente samen met het jeugdwerk onze jongeren hierin ondersteunt. 

Opgroeien in armoede is moeilijk. De Dongense VVD wil daarom de meedoenregeling doorzetten, vooral in samenwerking met Stichting Leergeld en Stichting Arm in Arm gebeurt. Met onze eigen accenten, kunnen we zo een zo breed mogelijk deel van de doelgroep bereiken.