verkeer & infrastructuur

De Dongense VVD wil dat onze gemeente goed bereikbaar blijft in de toekomst en dat de wegen en kunstwerken veilig en goed onderhouden zijn. Het parkeren moet wat ons betreft gratis blijven en we willen ook geen blauwe parkeerzones. De komst van de snelle fietsverbinding, de F629, met Oosterhout en Tilburg biedt mogelijkheden om het fietsen te stimuleren.

Uit de recente weginspectie blijkt dat de kwaliteit van de wegen achteruit is gegaan. Hier zal snel op ingegrepen moeten worden omdat het anders nog duurder wordt om zaken te herstellen. Voor de Dongense VVD is dit belangrijk voor de toegankelijkheid, ook voor ouderen en mensen met een beperking.

 

Het verkeersplan ’s Gravenmoer krijgt doorgang maar onderwijs gaat nu even voor. De herinrichting van het Geubelplein loopt hierdoor enige vertraging op. Als wegenprojecten moeten worden uitgevoerd, willen we dit als het kan combineren met andere doelen. Naast werk aan riolering denken we aan de opgave voor beperken wateroverlast en inrichting van het groen. 

 

De klimaatveranderingen en de zorg voor biodiversiteit dwingen ons om kritisch naar de groene buitenruimte te kijken. Een groene buitenruimte draagt bij aan een gezonde én veilige leefomgeving. De buitenruimte moeten dan ook gebruikt kunnen worden als verblijfsplekken. Verder moet er aandacht zijn voor een breder sortiment aan beplantingen en bomen. Hiermee voorkomen we dat door een eenzijdige aanplant ziektes en plagen de kans krijgen. Exoten zoals de Japanse duizendknoop moeten op een innovatieve en efficiënte manier bestreden worden.